teisipäev, september 13, 2005

Kirjandusest

Reedeks on vaja La Bruyère sada peatükki läbi lugeda ning nende kõigi kohta ka lühikokkuvõte teha. Eile öösel õppisin kella kolmeni. Hommikul unise peaga kooli tuigerdades selgus aga, et tunniplaani on muudetud ja senise kella kaheksa asemel, hakkavad teisipäeval tunnid hoopis kell kümme. Vihase ja unisena ronisin raamatukokku ja tegin kaks tundi raamatu kallal eeltööd, et õhtul kodus suurt midagi peale tõlkimise teha poleks. Tegelikult on jube mõelda, et juba ühes aines nii palju töötada tuleb. Huvitav, mis siis veel saab, kui teistes tundides ka kodus õppima hakkama peab..?
Õpetajad on vähemalt küll nii palju vastutulelikud, et lubavad mul kõik töödes/kirjandites sõnastikke kasutada. Aitäh!
Õnneks on ka klasikaaslased toredad, sõbralikud ning aitavad alati kui küsida. Tänu nendele on koolis isegi suhteliselt meeldiv. Tore on ka, kui mitu inimest küsivad, et kellega sa koos sööd või mis kaudu koju lähed. See aasta on integreerumisega hoopis paremad lood:) Loomulikult on ka inimesed siin teistsugused, eelmine aasta elasin ma ju siiski täiesti perifeerias, millest enamik kunagi välja polnud saanud.

Ahjaa, päike särab, sooja on taas 27 kraadi ja jalgrattapidurid töötavad aina vähem. Homme peab ikka Patrickult abi paluma...