laupäev, mai 13, 2006

Vetelpäästeeksamist

Täna oli viimane kord elus kui kohustuslik kehaline kasvatus kui selline minu jaoks eksisteeris! Ihaaa! Lõpp igasugustel arstitõenditel ja valedel, et hinde peale rippumisest ja hundiratta tegemisest pääseda. Tõsi küll, kõik see on juba kahe aasta tagune minevik, sest Prantsusmaa kehalise tunnid on väga mitmekülgsed ja meeldivad.
Sellest hoolimata, ei saa mind enam keegi sundida laupäeva hommikul kell üheksa tõusmast, et tantsima või ujuma minna :)

On naljakas, kuidas kunagised kehalise kasvatuse tunnid on mus vastikust tekitanud. Kõige pealt muidugi karismaatiline ja ülirange üle 60. endine riistvõimlejast õpetaja, kelle arvates peaksid kõik igatepidi painduma ja kõiki spordialasid armastama. Ei, mulle ei meeldinud akrobaatika ja jooksmine, kuid ometigi tegime me just neid asju kõige rohkem.
Ma ei vihka sporti, aga seda kohustuslikus korras normide peale teha enam küll ei tahaks.

Eksam ise läks kokkuvõttes meeldivalt. Kuna mul puudub igasugune ujumistehnika, mis tõttu kogu protsess toimub väga aeglaselt ja ma teadsin kohe, et punkte võidan vaid vetelpääste elementidega ehk siis takistuste läbimisega ja plassmassist mannekeeni põhjast välja toomisega ning transportimisega, siis eksamieelne närvikõdi puudus.
Tegelikult kukkus ujumine veel sitemini välja kui tavaliselt, kuid see-eest jäid puutumata kõik kaheksa takistust ja mannekeeniga ujumises tegin isikliku rekordi. Loodetavasti tulevad punktid keskmise ligi :)

Aga ikkagi... lõpp kehalisel!!! :)

4 Comments:

Anonymous Anonüümne said...

see üks tekstilõik paistab olevat tsitaat. tsitaadid, isegi kui need on enda omad, varustatakse hea tava kohaselt ikka viitega originaalallikale ;)

9:35 PM, mai 13, 2006  
Blogger merxs said...

kohe näha, et keegi on liiga palju bakatööd kirjutanud (vihje viitamisele) :P

PS: Minu jutt oli vaid üks mõttekild, mis ei puudutanud otseselt muud teksti.

11:09 PM, mai 13, 2006  
Anonymous Anonüümne said...

Lahe (ja kadedust tekitav) on lugeda, millest kehaline kasvatus mujal maailmas koosneb. Minuski suutis vastikuse aine vastu tekitada 22rmiselt ebameeldiv pedagoog. Ja need tobedad normid... P22semine saabus lollide kooliga, kus kehalist ei olnud ;P Palju 6nne sullegi l6pu puhul! :D

12:06 AM, mai 14, 2006  
Blogger merxs said...

Täname, täname:)

1:33 AM, mai 14, 2006  

Postita kommentaar

<< Home