pühapäev, november 05, 2006

Vieux Lyon, ehk pilte meeleoluks vol 2

Jätkaksin mõndade meeleolukate piltidega meie armsast linnast.
Kõige pealt muidugi Vieux Lyon, mis on kõige vanem linnaosa (keskaegne ja renessansiaegne Lyon) ja mis kuulub ühtlasi ka UNESCO maailmapärandisse.
Vieux Lyoni kõige suurem vaatamisväärus on kahtlemata La Basilique Notre-Dame de Fourvière. Tõenäoliselt on see ka kõige huvitavam vaatamisväärsus, sest et sinna saamiseks tuleb sõita vana köisraudteega (mitte õhus, pigem vagun köie peal oma tunnelis). (Loomulikult saab ka jala nagu meie esimene kord, aga selleks peab füüsiliselt päris heas vormis olema ja palju aega ning vett varuma) Ehkki see uhke katedraal valmis alles XX sajandil, jätab ta igati suursuguse mulje. (foto Hannalt)
Muljetamiseks pakub veel põhjust ka katedraali kõrvalt avanev vaade linnale. Paraku nagu suurlinnale kohane, on ka Lyon sageli sudus (foto jälle Hannalt)


Ja muidugi Vieux Lyon ise. Sellest kvartalist lausa hõngub vana prantsuse hõngu.
Keegi mängib kuskil viiulit, keegi müüb sooje kastaneid, keegi ennustab..
Väikesed kitsad tänavad, värvilised paljude korstendega majad ja kõrguvad trepid on ääristatud pisikeste õdusate Creperide ja muude traditsiooniliste restoranidega. Tõsi küll, nüüdisajal sekka ka mõni Kebab..

Soojal ajal on see kvartal paksult turiste täis, aga ma juba mõtlen mõnuga, millal kuhugi sinna õdusasse pisikesse söögikohta sünnipäeval minna võiks.

1 Comments:

Blogger urtz said...

Ma siin täpsustaksin kollegblogijat, et Fourvière'i basiilika valmis siiski 19. sajandi lõpus. Aga seda uhkem ta välja näeb...

11:07 AM, november 06, 2006  

Postita kommentaar

<< Home