pühapäev, detsember 09, 2007

Fête des Lumières


Pildid pole just kenjaalsed, sest fotokas on mul juust ja pimedas ei suuda ma piisavalt kätt paigal hoida, et korralikke pilte saada. Niisiis nautige kassaegset (loe:udust) fotokunsti!:P

Ilusaid pilte vaadake siit.

Igal 8. detsembril alates 1852. aastast tähistab Lyoni linn Fête des Lumières'i ehk siis Valguse pidu. Legendi järgi päästis neitsi Maarja 1643. aastal Lyoni linna Prantsusmaal möllanud
katkust. Tänutäheks tähistab linn neitsi Maarja päeva ning süütab end tuledesse tema austuseks. Tegu on küll algselt religioosse pühaga (nagu on ka jõulud, lõppude-lõpuks), kuid tänapäeval on sellest saanud tõeline turismimagnet ning 4-päevased pidustused. Nimelt on Lyoni tähtsamad monumendid, kirikud ja muud hooned saanud valgusmärngude objektiks.

Käisin minagi linna avastamas. Reedel jõime vihmas hõõgveini Sandraga ja laupäeval tuiasime ringi Silviega ning tegime väikse hõõgveini Kadriga. Kahjuks kaasneb kõikide selliste üritustega ka meeletu rahvahulk ja niisama rahulikult hõõgvein näpus mööda linna ringi jalutada on raske. Pigem peab end läbi murdma.

Õnneks annavad asjale vürtsi lahedad bändid/tänavamuusikud, kes rahvale tasuta meelelahutust pakuvad. Ja seda hoolimata vihmast:)