kolmapäev, detsember 10, 2008

Finals

San Francisco reis läks üldiselt rahuldavalt, kuigi asi kujunes veidi liiga maratoniks kätte ja külmade Põhja-Califronia ilmade tõttu hankisin endale bronhiidi. Nüüd olen juba nädal aega antibiotsi krõbistanud ja asi tundub kontrolli all olevat. See viimane on ka hädavajalik, sest käes on sess. SF-st kirjutan pikemalt kui Adanilt pildid kätte saan.

Ahjaa, muideks thanksgivingu dinéest ei jäänud ma ka sugugi ilma. Lausa kolmel korral sain kalkunit nautida. Õigel päeval sõime kuskil dineris täitsa normaalset asja. Pühapäeval korraldasid Adani vanemad meile eine ning esmaspäevaql sõin Briani juures leftovers'd. See oli ka raudselt kolmest kõige parem. Ta vend oli mulle eraldi toidukarbi kokku pakkinud, koos pisikese kirjakese ja lilledega. Huvitav, kas ma olen nüüd perekonda vastu võetud?:P Eks saab jõulude ajal näha..

Niisiis, sess.
Selles mõttes on termide ja mitte semestrite süsteem hea, sest eksameid on vaja korraga teha palju vähem. Kuna mul women studies's üldse lõpueksameid pole, siis jäävadki vaid hispaania keel ja Ameerika poliitika.
Hispaania keele eksam on homme ja ma kuigi murelik selle pärast pole. Suulise osa sain 69 70-st, niiet võib rahule jääda ja ka kuulamises skoorisin 71 75-st. Homne kirjalik osa on küll väärt üle 200 punkti, aga kuna mil on hispaania keeles niikuinii iga nädal kokkuvõtvad tööd, siis väga õppima selleks ei pea. Vaid paar väljendit ja verbi peab üle vaatama..

Ameerika poliitika eksam on laupäeva hommikul kell 8. Ametlikult peaks küll sess reedel lõppema, aga ei tea, miks meid selle laupäevaga karistati.. Eriti tobe on muidugi see, et kuna sess läbi, siis toimub grad studentite äge kokteilipidu maailma-kõige-ilusama-mehe Paolo juures just reede õhtul ja meil Celine-ga on laupäeva hommikul eksam:S
Hetkeplaan on selline, et õpime enne ja peole lähme ikkagi! :P Õnneks pole vaja järgmine hommik kirjandit kirjutada, vaid lihtsalt sajale valikvastustega küsimusele vastata. Seal pole väga oluline kui maganud või pohmellis sa oled. Tead või ei tea.
Ameerika poliitika loenguks peab ka essee kirjutama. Midtermi essee sain 100% ja kõrvale kommentaari "It was the ONLY interesting essay I've read. Great job!". Nojah, pole ikka mõtet vist edaspidi sissejuhatuslikke loenguid võtta, isegi kui sa asjast eelnevalt suurt midagi ei tea:P Üldiselt ei pabista ma ka see kord, sest teema "Kuidas institutsioonid saavad bürokraatia tekitatud demokraatlikku defitsiiti vähendada" on üpris kirjutatav. Õigemini oli, sest lõpetasin selle just ja saatsin ka drafti õppejõule parandada.
Eilne päev mööduski vaid voodis ja raamatukogus. Kui ma lõpuks kell neli end kokku võtsin ja raamatukogusse vedasin, siis oli see asutus juba täis. Mõistagi - sess. Õnneks on kõik tehtud, et võimalikult hea õppida oleks. Tavapärase 12-ni lahtiolemisaega on hetkel pikendatud kella kaheni öösel ning vending machines'd on äärest ääreni joodavat-söödavat täis topitud.
Eile vaevlesin kõige pealt raamatukogus kolm tundi motivatsiooni puuduses. Kogu eeltöö esseeks oli ära tehtud ja vaja ainult alustada, aga võta näpust, ei tulnud kohe kuidagi seda teesi pähe millest lähtuda. Lõpuks kui järje peale sain, tuli 7 lk-ne asi iseenesest. Täna tuli ainult viimistleda, kokkuvõte ja abstrakt kirjutada ning valmis ta oligi. Eks siis näis, mis õppejõud esialgsest asjast arvab..

Niisiis sellest nädalast midagi erilist oodata pole peale reedesse Paolo peo, mille jaoks me eraldi Celine-ga lausa kingi käisime ostmas :P
Ja siis - on käes suur vaheaeg. Ei teagi täpselt, mida selle vaba ajaga peale hakkan. Tahaks nagu ringi käia, aga samas tahaks ka lihtsalt vedeleda, filme vaadata ning ilukirjandust lugeda. Kuhugi me Brianiga ehk ikka lähme..
Sel nädalavahetusel peol kutsus üks teine noormees mind vaheajaks paariks päevaks San Diegosse, aga ma pole kuigi kindel, kuidas ma mõnele ülitundlikule mehepojale seletama peaks, miks ma mingi teise tüübi juurde paariks päevaks lähen:P Eks näis. Vähemalt on põnev!

1 Comments:

Blogger Terje said...

Tsau, ameeriklanna! Näe panusta aktsiooni: Ära kingi asju, kingi emotsiooni!
Siit saab bännereid: http://joulutunne.blogspot.com/2008/12/bnnerid.html
Saad endale ka siia riputada, kui peaks korda minema:)varsti jõul käes.

Igatahes tervitan ja soovin sulle muhedat!

11:02 AM, detsember 10, 2008  

Postita kommentaar

<< Home